Ontworpen door Els de Crook

 

Andijk

 

Weer een jaar voorbij en dus tijd voor een gezinsvakantie. Dit jaar met bestemming Andijk. Nou dat was wel even zoeken op de kaart, want het is niet een plek waar je elke dag over leest. En als je daar geweest bent dan weet je ook dat het niet mogelijk is dat daar veel kan gebeuren, want het is een ruim gebied met weinig huizen en dus een beperkt aantal bewoners.

Op vrijdag er naar toe zou de TomTom Go ons de weg nauwkeurig kunnen vertellen, maar helaas was de ontvanger niet op het juiste plek geïnstalleerd en kreeg ik telkens de melding dat de GPS (Global Positioning System) onbetrouwbaar was. Nou weet ik dat mensen meer of minder betrouwbaar kunnen zijn, maar deze melding van een apparaat….

Dus heb ik een groot deel van de weg aan dat TomTomGo zitten prutsen, maar zonder het gewenste resultaat. Gelukkig was het een gezinsvakantie en dus zou Marc op de plaats van bestemming wel uitkomst brengen en dat gebeurde ook.

Andijk ligt aan het IJsselmeer en het vakantiepark lag net achter de dijk. Het weer was prima en de stemming idem dito.

De kleinkinderen vermaakten zich of ze er al jaren over het gras liepen.

Ik had voor vertrek al aan Mascha en Naomi beloofd dat we een middag naar Enkhuizen zouden gaan om te winkelen en dat ze dus van top tot teen - gebruik makend van mijn plastic gold cardje - in het nieuw mochten steken. Wij dus winkels in en uit en al snel had Naomi haar handen vol tassen en liep zij huppelend door de winkelstraten. Mascha had wat meer moeite om juist dat te vinden wat zij leuk vond. Naomi begon met de bh en Mascha met de schoenen; over uitersten gesproken…

Maar ook Mascha - al dan niet met hulp van Naomi, die telkens met allerlei kledingstukken door de winkel liep te roepen of dat nu net je van het zou zijn… - heeft super leuke kleren gekocht. Onze tong was droog geworden van het vele kletsen en dus zijn we een restaurant aan de haven binnen gegaan en toen we lekker zaten besloten we dat we daar bleven zitten om te eten. Een heerlijke carpaccio als voorgerecht (klinkt ook netjes) en daarna lekker kluiven aan de spareribjes; een gewaagde combinatie ik weet het. En toen was het tijd om terug naar Andijk te gaan en de kleding te showen.

En natuurlijk heeft oma Els haar laptoppie meegenomen, dus lekker filmpje kijken...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melle ziet me: OMAAAAAAA!!!!!! Kylie en Melle samen op stap -> naar het konijn in het hok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toch leuk om te zien hoe de kleinkinderen samen spelen. Tussen de huisjes lag een groot grasveld en daar konden zij zich naar hartenlust uitleven. Kylie is gek op Melle en als een kleine meid die op haar toekomst is voorbereid plukt ze bloemen voor haar neefje Melle, die hij met een liefdevolle blik in ontvangst neemt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ryan is net een kleine BAMBAM en dendert met zijn ruim 1 ½ over, onder en doorheen. Hij heeft al een sterk autonoom gedrag ontwikkeld; hij denkt werkelijk alles te kunnen.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle kleinkinderen dicht bij oma en het liefst allemaal op oma's schoot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dagen gaan nog sneller als we de helft van de vakantie gepasseerd zijn en dan komt de bewuste vrijdag van de thuisreis.

Dit keer brengt de TomTomGo ons op de goede weg en als wij afwijken van de door hem (Tom is immers een mannelijke naam) geplande route, dan meldt hij steeds dat we over …meter moeten omkeren. De TomTomGo moet ons erg eigenwijs gevonden hebben en wellicht zie je dat ook wel terug in onze kleinkinderen….

Maar eigenwijsheid kan ook vertaald worden als een wijsheid van jezelf, dus niks aan de hand.

Ik ben benieuwd waar we volgend jaar naar toe gaan en of we dan een lang weekend of weer een weekje samen gaan. Dit hangt af van de school van Thimo. Hij is net 5 jaar en er moest nu al dispensatie aangevraagd worden omdat hij leerplichtig is met zijn 5 volle jaren. Volgend jaar zit hij in groep 2 en is dan net 6 jaar. Naomi gaat in september met de school overleggen wat er mogelijk is.