Ontworpen door Els de Crook

 

Breskens

 

Een geweldig moment was de geboorte van ons eerste kleinkind Thimo. Hij heeft er voor gezorgd dat wij de titel van opa en oma kregen; een heel bijzondere titel, een titel die ik koester.

En in plaats van de jaarlijkse vakanties met het hele gezin hebben we er voor gekozen om het dit keer te splitsen. Toen Thimo ruim 6 weken was hebben we 2 huisjes gehuurd op een park in Breskens en hebben daar een stralende week doorgebracht. Thimo logeerde voor de eerste keer in zijn leven bij ons in die week.

Zaterdag 13 mei was de grote dag van Linda Wagemakers, want toen deed zij mee aan het songfestival met het liedje: No Goodbyes. De uitzending van het songfestival werd onderbroken door het rampzalige nieuws van de grote vuurwerkbrand in Enschede.

Een hele wijk was foetsie. Een groot geluk was dat het goed weer was waardoor veel mensen naar buiten waren gegaan en ook naar de stad om moederdagcadeautjes te kopen. Een geluk bij een ongeluk dus! Maar de impact van deze ramp was groot. Veel mensen waren hun huis en dus ook al hun bezittingen kwijt. De belangrijke emotionele herinneringen waren weg; geen foto's meer, geen plakboeken enz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Wij hebben een heerlijke week gehad en het weer was enorm goed voor de tijd van het jaar. De huisjes waren super luxe met een wasmachine en een afwasmachine.

Enig nadeel waren de vele ganzen die alle terrasjes van de huisjes bezochten en overal hun sporen van poep nalieten. En omdat de gans een herbivoor is en zijn voeding ook langs de waterkant vindt is terug te zien in de poep: een groenachtige dunne pledder. En 1 pledder ala, maar als je 's morgens naar buiten ging dan was het hink-stap-sprong om de poep te ontwijken en dan ging je toch weer aan het vegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn ook naar Omer Gielliet geweest; de vroegere pastoor van de St. Barbara-kerk van Breskens. Frans komt uit Breskens en kent deze pastoor. Hij is een bekendheid, een beroemdheid en voor sommige zelfs berucht. Het is namelijk een zeer moderne en artistieke man met opvattingen over het dagelijkse leven die niet door iedereen gedeeld werd. Hij liep bijv. gewoon in een korte broek en dat vonden sommige mensen niet juist voor een pastoor. Idem zijn lange haren. Maar het is een geweldige kunstenaar met hout. Prachtige beelden versieren de kerk.