Ontworpen door Els de Crook

 

Eemhof


Een korte onderbreking naar Center Parcs vinden we een goede start van het nieuwe (vakantie)jaar en dus weer een midweekje in de Eemhof.

Het park is in deze tijd van het jaar lekker rustig en we hebben altijd een kamer met hotelfunctie, dus elke dag wordt je kamer schoongemaakt en liggen er schone handdoeken. Een uitstekend ontbijtbuffet en dan verder eten halen, want koken doen we niet meer in die tijd. Dat hebben we een keer gedaan, maar dat is geen succes. Het keukentje is zo klein en dan zit je al snel met meerdere pannen die je ergens kwijt moet, maar waar???? En er zijn restaurants en een goede winkel en ook nog op vrij korte afstand een paar dorpen of kleine stadjes.

Elke dag maken we gebruik van het zwembad en gaan daar meestal tegen een uur of vier/vijf heen, zodat we overdag eerst kunnen wandelen of lezen en dan lekker kunnen zwemmen. Vooral als je in het buitenbad zit tijdens een sneeuwbui is werkelijk fantastisch.
 

 

 

 

 

 


Vlakbij de ingang staat een hele rij windmolens; wat een kracht!     Pictogrammenbord op het terrein.

Natuurlijk heb ik dan tijd om te lezen. Gewoonlijk heb ik het zo druk dat ik daar én geen tijd én geen rust voor heb, want ik doe dan toch altijd liever andere dingen.

En een punt van overweging is altijd: Neem ik nu wel of niet mijn laptoppie mee… En dit is altijd een korte discussie met mezelf, want ik kan altijd meer voordelen opnoemen dan nadelen om toch mijn laptop mee te nemen.

En natuurlijk mijn fotocamera en nu ook nog met een statief. Ik ben dus echt goed ingespannen.

Ik ben echt aan het oefenen om mooiere foto's te maken en vooral het uittesten van foto's maken in de zon of juist in het donker… Een hele kunst om in die omstandigheden een prachtig plaatje te maken.
 

 

 

 

 

 

 
links: Nijkerk en boven een foto 's avonds op het park

De kleine boodschappen doen we op het park, maar een ochtendje Nijkerk is ook altijd wel leuk. Het is een stadje met een oude kern, maar we erg christelijk; zo zie je de naam Knevel regelmatig!

De verlichting op het park doet nog denken aan de kerst en is sfeervol. Ik kon meteen oefenen met het nemen van foto's in het donker met mijn statief. Een statief is wel nodig omdat je nooit zo lang roerloos kan blijven zitten tot de foto gemaakt is.

Ik heb mijn laptop dus nu wel bij me, maar zal die niet mee op een vliegvakantie nemen, want dat kost toch te veel ruimte en die ruimte heb ik hard nodig. Bovendien gebruik ik deze laptop - als mijn grote computer kuren heeft- als werkstation. 

 

 

 

 

 

 

 

 


links en rechts hetzelfde water en 2 dagen verschil in het nemen van de foto's....

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                        Omdat we al een aantal jaren naar Center Parcs worden we als `friends' beschouwd en dat is prettig, want het heeft echt voordelen. Zo mogen we i.p.v. 15 uur al om 12 uur inchecken en ook met de auto naar ons hotelappartement om alles uit te laden. Er doos met gelukkoekjes stond al klaar en ook een aantal bonnen. Zo kunnen we elke dag gratis een krant ophalen en een gratis bezoek aan de sauna. Maar dat hoeft niet, want we hebben thuis zelf een infrarood cabine. En een bon voor een trolly; een praktisch en goed rijdend koffertje…

Het is niet alleen altijd uitstekend verzorgd, maar ook nog eens schoon. Het voordeel van een hotelappartement is dat je een klein keukenblokje hebt zodat je wat kleine hapjes kan klaar maken en je 's morgens een heerlijk uitgebreid ontbijt krijgt.

Aan het eind van de dag gaan we zwemmen in het Aqua Mundo en het leuke is het warme buitenbad en een bubbelbad. Het grote zwembad verandert eens in de zoveel tijd in een golfslagbad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

links: een afgebroken tak blijft liggen en wordt in de natuur weer opgenomen!  rechts: lopen over het water: het kan!!

We hebben verschillende weertypen gehad: regen, wind, zon, sneeuw...

Natuurlijk zorgde we voor de diertjes op die koude winterse dag en zoals je kan zien wordt er goed gebruik gemaakt van onze catering.

 

 

 

 

 

 

 

 

broodjes met....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de terugweg naar huis zagen we een auto die van de weg af gegaan was en tegen de zijkant tot stilstand was gekomen; een hachelijke situatie...