Ontworpen door Els de Crook

 

Efteling

 

Bedoeld als afsluiting van onze jaarlijkse verwenvakanties voor de kinderen en kleinkinderen kozen we 2 overnachtingen in het Eftelinghotel en 2 dagen bezoek aan het Eftelingpark.

Met deze vakanties zijn we geatart toen we 25 jaar getrouwd waren en toen was ons reisdoel Parijs. Daarna volgden Kreta, Rhodos, Portugal, Spanje en vanaf de geboorte van ons eerste kleinkind - Thimo in 2000 - hebben we ons reisdoel tot Nederland beperkt, want kinderen kunnen in no time ziek zijn en met een ziek kind naar een warm land vonden wij geen goede keuze. Dus toen volgden Zeeland, enkele jaren EE (een grote boerderij met inpandig zwembad), Andijk en nog enkele plaatsen in een kindvriendelijke omgeving.

Nu dus onze laatste geplande gezinsvakantie, want het wordt moeilijker om dispensatie van school te krijgen en Thimo is nu al zes.  Kylie wordt over een paar maanden vijf en valt dus ook onder de leerplichtwet. Daarom wilden we onze traditie met een klapstuk afsluiten en een klapstuk is het geworden.

Alles hadden we geregeld: de themakamers, het eten, twee dagen entree van het park, zakgeld voor overdag en dan nog een grote gevulde bak met allerlei versnaperingen zoals kinderkoekjes, drinken, wijntjes, chips, noten enz.

foto van het Eftelinghotel genomen vanuit de Pagode

Mascha, Marc, Kylie en Ryan hadden de Sneeuwwitje  Suite gekozen, die op zesde etage lag.  Een prachtige  kamer met natuurlijk een sprekende spiegel.  Alle themakamers waren gesitueerd in de ronde hoektorens en dus was een gedeelte van de kamer rond wat een erg grappig en origineel effect  veroorzaakte.. Reuze grote fauteuils, veel hout en natuurlijk de  appels…

Naomi, Arno, Thimo, Melle en Dani logeerden op de derde verdieping in de Theatersuite en in de ronding van de kamer  was een eigen theatertje, compleet met theatercafé, waar  de kinderen op een flatscreen naar een dvd voorstelling  konden  kijken.

Frans en ik hadden de bruidssuite, die zich helemaal boven in het hotel onder één van de vier parmantige torenkoepels bevond. Een whirlpool midden in de kamer en in het ronde gedeelte van de kamer een groot ronddraaiend bed. De kleinkinderen hebben als eerste dat bed natuurlijk uitgetest en goedgekeurd.

Heel leuk wordt er in gespeeld op het kind, want zo was er voor elk kind een speciale grote sleutel en die kon dan weer gebruikt worden in het hotel op bepaalde schilderijen te laten spreken. En niet alleen werden de handdoeken dagelijks ververst, maar ook werd er dan weer snoep neergelegd. Nadat we de kamers van elkaar uitgebreid bewonderd en alle grapjes uitgetest hadden, zijn we koffie gaan  drinken bij de speeltuin en om half zes was er het uitgebreide buffet.

 

 

 

 

 Als echte padre  & madre de familias zaten Frans en ik aan een hele lange tafel met z´n tienen en met onze jongste aanwinst - Dani - in de kinderwagen ernaast.

 


                                     

                                       
                                                                                                                                                                                                                                                                Tijdens het buffet werden de kinderen prima  vermaakt met een live optreden van de gelaarsde kat. En als het dan toch nog even een beetje eng dreigt te worden met zo'n gelaarsde kat of  een grote Pardoes die heel  dicht bij je komt, dan zoeken de kleintjes snel de veiligheid  op: Oma Els. Onze elfde 'gast' ligt aan/naast de tafel.

De volgende dag ontbijt en daarna het park in. Het was heerlijk weer en omdat er geen schoolvakanties waren was het lekker rustig in het park en hoefden we niet te wachten om in een attractie te kunnen gaan.

's Avonds zaten we allemaal aan het buffet. En wij hoefden niet zoals Toon Hermans er 2 x AAN bij te zetten, want wij mochten er juist aan zitten... Daarna gingen de kinderen nog even bioscoopje spelen in de theaterkamer. De nacht zal vol dromen over wat ze die dag allemaal gezien en ervaren hadden.

En er volgde nog een mooie dag in het park, zodat we ons programma van wat we allemaal wilden zien en doen verder konden afwerken

 
De kleinkinderen hebben ontzettend genoten en wij van hen.  De kinderen kunnen ook erg goed met elkaar opschieten en de haarkleur heeft ook nog een speciale aantrekkingskracht.


                                                                                                                                                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag om kwart over zes hebben we met z´n allen - onder protest van de kleintjes, want zij wilden nog lang niet naar huis - afscheid van het park genomen .

Thuisgekomen moest ik meteen weer aan het werk, want de volgende moest ik al weer vroeg praktijk draaien. Gelukkig heb ik het leukste beroep met enthousiaste toehoorders;  zij genoten mee van mijn verhalen over mijn ervaring in het Eftelinghotel en het park.

De video-opnamen donderdagavond meteen op de computer gezet en voorzien van muziek uit de Efteling en natuurlijk gekopieerd voor de (klein)kinderen. Op de aftiteling staat nog de belofte dat we dit over 4 jaar - als we 40 jaar getrouwd zijn -  nog eens goed overdoen!  En  nu maar afwachten wie die mededeling het eerst ontdekt….

Tijdens het kopiëren van de video een hele grote placemat gemaakt met aan twee kanten foto´s van de kleinkinderen in het park, makkelijk zo´n lamineerapparaat. En voor Dani een kleine placemat op A4 formaat.

Ik begon dit stukje met het woord: 'BEDOELD', want doordat de kleinkinderen zo enthousiast blijven gaan we toch voor volgend weer een boeking doen in het Eftelinghotel en park.

 

                                         Onze stamboom