Ontworpen door Els de Crook

 

Efteling

April 1970 - april 2010....
Het begon allemaal in het Ignatiusziekenhuis in Breda. Daar leerden we elkaar kennen, zijn ook in deze Baroniestad getrouwd en nu 2 dochters, 5 kleinkinderen en 40 jaar verder zijn we nog steeds een paar.
En om dit te vieren hebben we ons hele gezin uitgenodigd voor een totaal verzorgd verblijf in de Efteling. In het Bosrijk hebben we voor elk gezin een boshuys gehuurd, waar we 3 nachten door brengen. En met een 4 daagse paspartout moet het mogelijk zijn om veel van het park te zien en te ondernemen.


Rond half 9 vertrokken en het weer werd steeds slechter. Onderweg zijn Naomi en Arno met de kids ons 3 keer gepasseerd. Iets over 10 kwamen we aan in de Efteling op de locatie Bosrijk. Daar eerst koffie gedronken en daarna het park in. En er waren van tevoren al verzoeken ingediend door de kleinkinderen om samen met hen in bepaalde attracties te gaan. Dus ben ik met een stel in de Piranha gegaan en in de Bob, de Vliegende Hollander, Carnaval Festival, Monsieur Cannibal en een paar andere ben ik even vergeten. De python kon ik nu nog ontwijken. Dat ding gaat erg snel en als je dan groene lucht ziet, dan weet je dat je zelf ondersteboven hangt. En om 18 uur zijn we met z'n allen gaan dineren. Een heerlijk buffet.
Alles is tot in de puntjes geregeld en het ziet er ook uitstekend uit. Er waren nogal wat problemen en onduidelijkheden toen we boekten en dat was natuurlijk vervelend. Maar ook d it werd heel netjes door de Efteling opgelost. Voor elk kind was er een mooie Eftelingpop -> Pardoes voor de jongens en Pardijn voor Kylie. 

 

 

 

 Even een pauze in het huisje. We hadden gevraagd om in elk geval 1 huisje om 13 uur al klaar te hebben, zodat we  daar even naar toe konden gaan. Maar alle huisjes waren extra vroeg beschikbaar.Mascha demonstreert de slaapmuts van Klaas Vaak en rechts loopt Kylie achter Pardijntje.

 

 

 

 De Vliegende Hollander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de dansende zussen.... vrolijk de trap af en op onder de toeziende ogen van hun mannen...
Het diner was super; een heerlijk buffet en de kinderen maakten ook hele aparte samenstellingen op hun bord. Dani herhaalde het volgende menu: een druivensuikerblok - die hij aan een stokje deed - wat patat, een broodje hamburger zonder hamburger, ketchup, mayonaise. Ook zag ik druiven aan een stokje en die werden in de chocolade fontein voorzien van een laagje chocolade.
Tijdens het diner traden Hans en Grietje op en dat werd zo gedaan dat de kinderen ook tussendoor konden eten.

Alles is echt super goed verzorgd en heel kindvriendelijk. Op de bedden dan ook niet een gewoon dekbed, maar een van Klaas Vaak.Het park is ook prachtig aangelegd en geeft je het gevoel in een totaal andere wereld te zijn; een prachtige sprookjesachtige wereld.


 

 

 

 

 

 

 

 

 de 3 huisjes waren van ons                                                                Een aantal van onze kleinkinderen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                  

             

 

                              

 

                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren waren we met z'n allen gaan dineren en vandaag kookte Arno voor ons allemaal. Hij vroeg in de ochtend is hij asperges gaan kopen, want we zitten in een gebied waar veel asperges geteeld worden.
Eerst kregen de kinderen eten en toen zijn klaar waren gingen de kinderen in het middelste huis (van Mascha en Marc) tv kijken en spelen. De deuren waren open en regelmatig werd er even een blikje geworpen. En wij kregen heerlijke asperges met een jammie saus, nieuwe aardappelen en en zalm en ham. Verrukkelijk. Als toetje een Magnum gold.

Ik had Dani beloofd dat hij een nachtje bij ons mocht logeren en na het eten hebben we hem meegenomen. Hij was zo blij; rechtsonder kruipt hij de trap op  naar boven en oma Els volgt natuurlijk.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 En deze avond heeft Mascha voor de hele familie gekookt. Heerlijke tortellini met spinaziesaus en komkommer, maïs en uitjes. En als toetjes vlasoorten en/of chocolade. Heerlijk gegeten en daarna hebben de kids nog in de speeltuin gespeeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dani staat te bedenken of hij een goede reden weet om nog niet naar binnen te gaan, want mama en papa roepen dat de kids binnen moeten komen.                                                                                                                                                                                                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat we de derde nacht in onze huisjes hadden door gebracht was het weer tijd om in te pakken. Na het ontbijt dus alles weer verzameld en de auto volgeladen op het parkeerterrein gezet. Daarna namen wij Dani mee, want hij wilde graag naar het Sprookjesbos en op die manier konden Naomi en Thimo naar de Bob gaan en Arno met Melle naar een andere attractie.
Na het sprookjesbos zijn we - op verzoek van Dani - naar Carnaval Festival gegaan. Na het eerste rondje wilde hij nog wel een keer en dus zijn we heerlijk blijven zitten en hebben we 4 keer alles gezien. Toen was het weer tijd geworden om te lunchen. Wat vliegt de tijd. We hadden afgesproken dat we met z'n allen zouden lunchen ter afscheid van ons uitje en hadden om die reden om 12:30 uur in het restaurant voor 11 personen gereserveerd.

 

 

 

 

 

 

 
Wij wilden ook nog naar de Sprookjesboom, want die vonden Dani en ik zo mooi en Frans had hem nog niet gezien. Gisteren hadden Naomi en ik moeite om de boom te vinden en na wat navragen liepen we de juiste route. Vandaag dus weer zoeken en ik vroeg aan Dani of hij nog wist hoe we moesten lopen? Dani zei dat we langs de reus moesten en nog wat. Dus ik gaf aan dat bij de reus Klein Duimpje hoort. Maar dat bedoelde hij niet en al wandelend en kijkend zei hij ineens: Óma, we moeten ook langs Repelsteeltje!' Wat knap dat hij zo'n ongebruikelijke naam zo goed onthouden heeft, terwijl ik het vergeten was.
Hij is zo gezellig; hij kletst aan een stuk door..."Oma', .... ' Oma', ..... 'Oma'..... Hij heeft zo bewust genoten met zijn 4 jaar.
En dat geldt voor al de anderen - zowel groot als klein - ook.Helaas was het weer wat minder, maar daar stond tegenover dat we heerlijke huizen hadden waar we dan weer lekker even naar toe gingen om later weer naar het park te gaan.

 

Het feestje wordt in oktober voortgezet...