Ontworpen door Els de Crook

 

Kreta

 

Omdat de gezamenlijke vakantie naar Parijs zo goed was bevallen, zijn we de mogelijkheden gaan bekijken voor een andere vakantiebestemming. Met enige inspraak kwamen we uit op Kreta.

Met z'n zessen vlogen we van Amsterdam naar Heraklion - de hoofdstad -  en dat is ongeveer 2400 kilometer.

Kreta is het grootste eiland van Griekenland; 250 kilometer lang en het breedste deel is 60 kilometer. Wat je wellicht niet verwacht is dat Kreta op een 300 kilometer afstand van Afrika ligt en 100 kilometer van het vaste land van Griekenland zelf.

Hier een daar een zeetje (Egeïsche Zee en Libische Zee), want de kustlijn is ruim 1000 kilometer.

Op de kaart is te zien dat het bergachtig is en er is ook eeuwige sneeuw te vinden op de hoge bergtoppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf het vliegveld gingen we op weg naar onze appartementen in Platanes.  Dit plaatsje ligt dicht bij de meer bekendere plaats Rethymnon. De appartementen waren erg mooi en zeer schoon.

Kreta heeft een diversiteit aan bomen, planten en bloemen. Maar ook de kruiden en de olijfbomen zie je veelvuldig.

Grieks eten is heerlijk en dan vooral de geroosterde spiesjes met tzaziki-saus en groenten.

We hebben een dag een scootertje gehuurd en zijn het eiland gaan verkennen. Maar hoe verder je van de bewoonde wereld gin2g hoe slechter dat het wegdek werd en tenslotte reden we op een hobbelig bergzandpad met kuilen en stenen. We stuiterden van de ene naar de andere kant. Maar de uitzichten - ook al bewogen ze tijdens het rijden vanwege de schokken - waren prachtig.

 

Knossos viel me echt tegen. Ik - sorry hoor - vond het een zooitje oude stenen die bij elkaar gegooid waren…

 

Chania een kustplaatsje met prachtige bootjes en gezellige restaurantjes. Leuke huisjes met overal bloembakken maakt dat het er allemaal nog vrolijker uit ziet..

 

 Rethymnon was een leuk en gezellig stadje.

Ook deze reis was zo gezellig en mooi dat iedereen een periode vrij zou houden in april van het volgende jaar. Maar waar we naar toe zouden gaan, dat was nog niet bekend. Iedereen had wel een idee, maar de echte planning gebeurde later.