Ontworpen door Els de Crook

 

Lutte

 

In het voorjaar waren we met Naomi, Arno en Thimo een weekje naar Breskens geweest en nu was het de beurt aan Mascha en Marc.

We gingen naar deze streek omdat we van de Sagensafari gehoord hadden en het klonk spannend. Het hotel was mooi en de kamers goed verzorgd. Het diner was heerlijk en de volgende dag zouden we de sagensafari rijden. We kregen een bandje mee dat we onderweg moesten luisteren en waarop de route stond en de bijzonderheden. Nou was de kwaliteit van het bandje niet optimaal en ging het bovendien naar onze zin te traag. Dus na een half uurtje braaf geluisterd te hebben en gedaan wat de stem op het bandje ons opdroeg, zijn we onze eigen safari gaan rijden.

En toen konden we het zo spannend maken als we zelf wilden….


Laat ik maar eens een verhaal vertellen van Hash en Wietje:

Er leefde eens een arme houthakker die Parihuana heette. Hij had een hele bazige vrouw, Marihuana genaamd. Ze hadden twee kinderen en waren Hash en Wietje gedoped. Wietje speelde met haar barbituraatjes en Hash speelde met Stuffie, zijn hondje en zijn katje Morfientje. Marihuana zei: `We moeten iets doen'. Parihuana snoof eens diep, maar wist niets te zeggen. Ze hadden namelijk haast niets meer te eten. Marihuana bedacht een boos plan. Ze zouden Hash en Wietje achterlaten. Maar de slimme Hash had alles gehoord en stak een mesje in zijn broekzak.

De volgende dag gingen ze een tripje maken in het bos waar de wind door de bomen blowde die zo high waren. 's Middags deden Hash en Wietje een dutje en hun ouders gingen er stilletjes vandoor. Hash had echter met zijn mes lijntjes getrokken in de sneeuw. Zo konden ze gemakkelijk de weg naar het dorp terugvinden. Dar aangekomen durfden ze niet naar huis, dus gingen ze naar Opium en Omium. Die zaten vredig op een canabee naar de LSD-speler te luisteren, waaruit juist de hit klonk:

Altijd rookt Kortjakje wiet,

Midden in de week, maar 's zondags niet.

's Zondags rookt zij heroïne

met een snufje cocaïne.

Altijd rookt Kortjakje wiet,

Midden in de week, maar 's zondags niet.

Toen Opium en Omium de kinderen zagen, begroeten ze hen uitbundig. `High', riepen Opium en Omium. `High', riepen Hash en Wietje.

Ze kregen een cracker aangeboden. `Hebben jullie nog honger?', vroeg Opium. `Jaa', riepen Hash en Wietje, `Laten we gaan Chinezen'. `Goed, zei Omium. Ík coke wel'. De volgende dag werden Hash en Wietje weer naar huis gebracht.

Parihuana was blij, maar Marihuana niet. Toen ze later weer een tripje gingen maken in het bos, lette Marihuana extra goed op Hash, zodat hij geen kans zag lijntjes te trekken. Toen ze weer alleen achterbleven, waren ze echt verdwaald. Maar toen zagen ze een vogeltje, dat floot: `Wiedewiedewiet'. Ze volgden het vogeltje en kwamen bij een huisje dat helemaal van coke gemaakt was. Zoveel coke hadden ze nog nooit bij elkaar gezien. Ze begonnen meteen te snuiven, maar terwijl ze zo heerlijk snoven, werden ze bespeed door de boze H-XTC, die in het huisje woonde. Ze hoorden een kraakstem: `Sniffel, snaffel, snuifje, wie snuift er aan mijn huisje?''Het is de wind, de wind, het highe kind', riepen Hash en Wietje in koor. Dit herhaalde zich een paar maal. Maar toen kreeg de H-XTC argwaan en ze kwam nar buiten en zei met een lief stemmetje: `Kom maar mee naar binnen, daar heb ik lekker spacecake voor jullie'. Maar eigenlijk had de bozen H-XTC maar al te veel zin in Hash en Wietje. Na een tijdje zaten Hash en Wietje helemaal stoned en uitgeteld bij de H-XTC aan tafel. Nu wolde H-XTC Wietje gaan drogen in haar drooghok en Hash samenpersen in haar persijzer om hem vervolgens in blokjes te snijden. Nu konden ze niet meer ontkomen. `Hennep', riep Hash. `Hennep', riep wietje. Ze waren bang om opgerookt te worden. Wietje moest gaan kijken of de kolen in het drooghok al heet genoeg waren. Ze zei tegen H-XTC dat ze niet goed kon zien. De H-XTC begon te schreeuwen: `Hennep'. Al gauw bleef er niet veel meer over dan een sissend hoopje blubber. Wietje haalde Hash en ze waren blij. Hun zakken puilden uit van de heroïne, morfine, methadon, hash, wit, coke en vooral XTC. Ze staken het huisje achter zich in brand. Crack zei het huisje.

Ze gingen met speed naar huis. Het wiedewiedewiet-vogeltje wees hun de weg. Onderweg kwamen ze nog Rookkapje en Sneeuwwietje tegen.

Toen ze thuis kwamen, was Parihuana heel blij. Marihuana was dood (overdosis). En uiteindelijk leefden ze samen nog high en gelukkig.

C.O. Caïne

 

En nu oogjes dicht en snaveltjes toe. Welterusten.