Ontworpen door Els de Crook

 

CenterparcsHeerlijk om na 2 operaties aan mijn handen (sardella plastiek) een weekje te relaxen in een voor ons bekende locatie van Center Parcs.  Na een pauze van een paar jaar gaan we die traditie dus weer in ere herstellen.
We hadden een weekje in de Eemhof geboekt, omdat dit park - rekening houdend met het winterweer - op een redelijke te rijden afstand ligt.  Helaas kregen we 6 januari een brief met de mededeling dat onze reservering als gevolg van herstelwerkzaamheden geen doorgang kon vinden en of we wilden bellen om samen een alternatief te vinden. Na wat telefoontjes over en weer kwamen we op Port Zélande bij het plaatsje Ouddorp. Ouddorp is een van de grootste dorpen van Goeree-Overflakkee in de provincie Zuid Holland.

Onze vrouwelijke tomtom loodste ons via een prachtige toeristische route - inclusief pondje - naar onze bestemming.  We waren natuurlijk te vroeg, dus alvast maar wel in gecheckt en daarna even naar Ouddorp gereden om boodschappen te doen.  Toen we terug kwamen was het tijd om naar onze 4-persoons cottage te gaan.  We hebben 2 slaapkamers en  alle faciliteiten voor 4 personen; handdoeken, kaarten voor het zwembad enz.
Even de troep opbergen en dan zoals altijd de omgeving verkennen.
Port Zélande ligt halverwege de Brouwersdam met aan de ene kant de Noordzee en de andere kant het Grevelingenmeer.
Dit meer is ontstaan door de afsluiting van het Brouwershavense Gat (7de bouwwerk van de Deltawerken).  En er is hier een prachtige haven vol met bootjes.

 

 

 

 

 

 

 

Leuke kuifjes

Vannacht had het wat gesneeuwd en na het ontbijt zijn we een wandeling gaan maken.  De zon verwarmde de sneeuw en die smolt weg, maar ook hing er een heel donkere lucht met de belofte van nog meer winterweer in.
Maar voor de foto's is dit natuurlijk toch leuk en het was wonderwel helemaal niet koud.


Boven een of ander nautisch gebruiksvoorwerp,        maar wat het is?


Een dreigende lucht waar later hagel uit viel, maar achterom kijkend zagen we de zon.


Een meeuwenkustlijn onder.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 schattige donsachtige zwanen en onder zie je waar het begrip 'zwanenhals' vandaan komt
 

 

 

 

 

 

 

 

 


ingewikkeld!                                                                                      zie je ze vliegen?


 

 

 

 

 


twitteren???                  

                                  mars 1,2,3...mars 1,2,3 ...


 We zijn even naar Zierikzee gereden, maar het weer was niet bar. Regen en wind en dan mochten wij nog niet klagen, want noordelijker was er weer sneeuw gevallen. Maar in elk geval iets voor de kleinkinderen kunnen kopen.
 

 

 

 

En deze week ook nog even inkopen gedaan in Goes; een leuk stadje om te winkelen.
Verder elke dag wel een paar kilometer gewandeld en vooral veel keren scrabble gespeeld; training voor die grijze hersencellen.

Opvallend is het uitermate vriendelijke personeel. Ze zijn niet alleen super aardig, maar ook erg behulpzaam en niet eenmalig maar blijven het ook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Er zijn veel vliegbewegingen hier.                                                                    Familie komt ook lunchen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze kregen ook erg veel interesse in mijn fototoestel.

 

Prepare for landing!

 


Frans leert de zwanen de kabouterdans.

                                                                                Ouddorp heeft een gezellig klein centrum.Bij de foto links vraag ik me af of het een rekensom is:

Heineken + Motor = rampzalig

 Het personeel van Port Zélande is uitermate vriendelijk, behulpzaam en attent. En niet alleen 1 dag of 1 persoon, maar alle dagen en alle personeel. 

                                                           Super!